University blue-färgen är här för att stanna, det har Nike Jordan faställt med sitt senaste släpp: Jordan 1 "University Blue" Mid. 

I detta DISECT-avsnitt djupdyker vi in i Jordans senaste Mid-modell för att presentera produktens combo av färger, material och stil.

Vid första ögonkastet noterar vi en avgörande färg av vitt, kombinerat med babyblått lädertyg på tån, vampen och inte minst: Swooshen.

I hältoppen finner vi även ett nytt material; ett "resor-aktigt" material som påminner om tyget vi finner på en fleecejacka, även det, självklart, i baby-blått. 

 

På både hälen och kragen har vi en grå suede som i en blyg, men snygg, kontrast sluter skons färgcombo. 

På tungen ser vi ett bevis på att Air Jordan inte slutar med sitt experimenterande. I ett luftigt, vitt mesh-tyg omslutet med diagonala kryss. 

Jordan 1 "University Blue" Mid är en målbild när det kommer till att göra en simpel sko, som man kan matcha med allt, samtidigt som man lägger till små detaljer som lyfter skon och behåller den intressant.

Lekfullheten med material är något som jag alltid kommer uppskatta hos Jordan och Jordan 1 "University Blue" Mid är inget undantag. Denna sneaker kommer bli en storsäljare.

Ni finner självklart skon på hemsidan. 

Vi ses där!

 

Skrivet av: Johan Lönnberg