En man med talanger som sträcker sig längre än musiken. Travis Scott har tidigt i sin karriär plöjt ny mark inom mode och design, till och med snabbmat.

Ett av hans signum har blivit hans design-samarbete med Nike. I detta inlägg presenterar vi några av hans populäraste sneakers. 

Nike Air Force 1 Low Travis Scott (AF100) - AQ4211-100

Först ut är skon som gav den klassiska Air Force 1 designen ett nytt ansikte: Nike AF1 "Travis Scott AF100" Low.

Året är 2017. Nike lanserar, i hyllning för Air force 1:ans 35 års jubileum, ett samarbete med 5 designers som ska skapa 5 egna modeller av den vita dojan. Personerna är: Virgil Abloh, Acronym, Don C, Roc-A-Fella och Travis Scott.

Artistens komposition blir unik med det vita tyget och benvita sömmarna i kontrast till en swoosh i metall. Ovanpå skosnörena finner vi även varsin patch med "Cactus Jack" och "Dead Smiley Face" loggan i kombination med varsin uppsättning av ett par grills som vi ofta ser artisten bära.

Jordan 1 High OG SP fragment design x Travis Scott - DH3227-105

Näst upp är La Flames Air Jordan modell: Nike AJ1 "Fragment x Travis Scott" High

Med AJ1 Royal modellen från 1985 som blueprint sätter sig Travis Scott och den japanska designern Hiroshi Fujiwara, vars designindivid går under namnet Fragment, för att skapa ett nytt tillägg till Jordan 1 familjen. 1985 modellen blir återupplivad, 36 år senare: Ut kommer en av Travis Scotts kändaste Jordans.

Som sett innan gillar Scott att leka med Nikes swoosh, denna modellen blir inget undantag. Den omvända swooshen ger basketskon ett, minst sagt, unikt utseende. Den benvita sulan kombinerar sig mjukt med det vita lädret. Sulans färg kan även vara en hyllning till 1985-modellen, i referens till hur de äldre Jordan skornas sulor ofta åldrades till en benvit/ljusgul nyans. I skons tunga hittar vi även en "stash-pocket". Vad man väljer att gömma där är inte vår sak att säga.

På högerhälen hittar vi Fragments logga och på vänster, Cactus Jacks Dead Smiley logga. Designen finns både i en högankel- och lågankelvariant.

Travis Scott Nike SB Dunk Special Box Release | SneakerNews.com

 2020 möts Travis Scott och Nike SB för att skapa ett nytt, unikt par dunks. Med galna kombinationer av flannel, läder, rep och bandana-tryck är Travis första skatersko född: Nike SB Dunk Travis Scott Low 

På rapparens skatersko hittar vi en mängd av olika material och färger. Färgen brun är en. Som många av hans andra verk har Scott 7 olika nyanser av brun som täcker skon, med tungan och hältoppen i suede-material. I en vacker kontrast möter vi ett jeanstyg med det klassiska bandana-trycket "Paisley". I mitten, ett flanell-tryck. Skosnörena är något som tydligt sticker ut på skon, då det egentligen är brett virkade bomullsrep vilket ger skon en mer rustik gestalt.

Projektet blir, som många andra av La Flames verk en hit. Än idag förblir Nike SB Dunk Travis Scott Low en av de populäraste skorna Scott har designat. 

Travis Scott review – fireworks and lasers announce rapper's  post-Astroworld comeback | Music | The Guardian

Rapparen, entreprenören och designern har under sina få år gjort storslag inom modevärlden. Travis Scotts unika färgkombinationer och oväntade tygmaterial tar oss alltid med storm. Vi på Merch väntar tålmodigt på ikonens framtida konstverk...

 

Skrivet av Johan Lönnberg