Det enda negativa med att använda skor är att dem kommer att få veck och skavanker. Oavsett hur varsamt du använder dem. De bra nyheterna är att du inte behöver nöja dig med veck, du kan få dem att minska.

Det första du kan göra för att minska veck från första början är att använda ett anti-creasing skydd. Du kan köpa dem här. Dessa stoppas in längst fram vid tån i skon och minskar vecken som uppstår när du står, sitter eller går. Rekommenderas starkt av oss!

Om det redan är för sent och du redan har fått veck eller creases, som det heter på engelska, kan du med hjälp av lite knep och verktyg fixa dem väldigt bra!

Du behöver:

  • Strykjärn
  • Handduk
  • Tidningspapper/Shoe block
  • Vatten
  • Ett par sneakers

Steg 1

Fyll din sneaker med ett material som tidningspapper eller ett shoe block, detta så att ytan vid tån ska bli så spänd som möjligt. Strumpor eller en gammal tröja fungerar också för detta.

Steg 2

Fukta en handduk en tjockare handduk fungerar bäst men en kökshandduk fungerar också. En lite tjockare handduk är bra så du inte råkar bränna materialet på skon.

Steg 3

Lägg handduken rakt över tån, där vecken är.

Steg 4

Sätt på strykjärnet till runt 20 grader celsius och börja stryka på handduken i 10 sekunder intervaller. Kontrollera skon mellan varje intervall och håll koll så du inte bränner skon.

Steg 5

Ta bort sluta stryka och ta bort handduken. Lämna fyllningen i skon kvar tills den har svalnat.

 

Nu är dina skor nästan som nya igen, fortsätt med denna process tills alla veck är borta och upprepa på alla sneakers du vill fixa. Tips till framtiden är att köpa ett par anti-creasing skydd för att förhindra veck från första början.

Denna metod fungerar bäst på skor med läder eller syntetiskt läder men kommer att fungera på skor med suede också. Se bara till att handduken endast är milt fuktig då suede och vatten inte är bästa vänner.