Barbie vs. Oppenheimer har blivit årtiondets bio-duell och har skapat enorm hype inför deras gemensamma premiär den 21:e juli. Internetmemes och kollektioner har hjälpt till att öka förväntningarna ytterligare. Nu ger sig ännu ett stort varumärke in i leken - Nike.

Denna gång presenterar Nike en Barbie Dunk Low-sko i en vacker tvättad rosa mockabas med varmrosa läderöverlägg och en elegant vaniljvit mellansula. Skons grundläggande design utstrålar Barbie-temat, och ett glittrande "N" pryder vardera fot och knyter samman skon med Barbies typiska glamour. För att lägga till ännu mer stjärnglans har den genomskinliga rosa yttersulan även insprängt glitter, vilket ger skon en extra touch av lyx, även om det är en diskret detalj jämfört med blinget på ovansidan.

Än så länge har inga officiella detaljer om releasedatum eller pris kommit ut, men om tidigare släpp av Special Edition Dunks är någon indikation kan dessa Barbie Dunk Lows förväntas kosta omkring 1 500 kr. Enligt rykten är Nike även planerar att släppa fler sneakers med samma Barbie-tema, och dessa förväntas tillsammans med Dunksen finnas tillgängliga på hyllorna under de kommande veckorna. De kommer sannolikt att finnas tillgängliga på Nikes hemsida, SNKRS, och hos utvalda återförsäljare.

Så om du är ett fan av Barbie och intresserad av stiliga sneakers, håll utkik efter dessa Barbie Dunk Lows och andra kommande Barbie-tema skor från Nike. Det ser ut som att det kommer att bli ett spännande tillskott till sneaker-kollektionen för Barbie-entusiaster och skoälskare i allmänhet.