Följande text är ett utdrag från en intervju med Niek Pulles från SneakerFreaker Magazine Issue #48. Köp din egna upplaga här.

Har du någonsin tittat på en cool sneaker och insett att den ser exakt ut som en specifik sportbil? Den holländska konstnären Niek Pulles visar upp denna synkronitet med sitt briljanta SNEACARS-projekt. Att dra övertygande kopplingar mellan abstrakta skor som Nike ISPA Road Warrior och den zombifierade Chrysler Charger-tanken från Mad Max: Fury Road är en underhållande sidostja till hans dagliga jobb som senior designer på Nike. Mer SNEACARS, tack!

Jag växte upp i en stor familj med sex pojkar. Vi nörda ner oss i vad som helst på hjul, fart eller sport. Vårt hus var fyllt med sneakers och formgjutna bilar i alla former och storlekar. Det jag minns mest är att se ansikten och karaktärer i bilgrillar. Från det ögonblicket har jag alltid velat bli bildesigner, eller kanske någon annan form av designer. Du kan gå in på alla typer av designkontor i världen, och deras moodboards kommer att visa den synergin - antingen som inspiration kring konst, material eller konstruktion. Det kan också relatera till hastighet, designlinjer eller bara rak sexighet.

Hastighet är också inskrivet i Nike-logotypen. Jag är en full-on Swoosh pojke, jag växte upp med Nike. Det finns i mitt DNA. Under pandemin kände jag bara för att ge mina tankar en ordentlig plattform. SNEACAR vision är definitivt en "grej" nu. Många reagerar på bilderna jag lägger ut och får det inpräntat i hjärnan, så nu letar jag och gräver lite djupare än tidigare för att hitta rätt matchningar. Det är det roliga! Det skapar en riktigt rolig gemenskap som kombinerar mina två personliga favoritobjekt i livet. Form är definitivt en prioritet. Jag tror att historien och konceptet kring hur och vad för en sko är avgörande. Att skapa en designfilosofi, som vad vi gjorde med ISPA-modellerna och vår TEAMx7 i allmänhet, är ett annat övervägande. Samarbete och samarbete kring allt detta är viktigt, särskilt i dessa tider av massiva förändringar. Att tänka om konstruktioner och återuppfinna metoder för att göra och omforma hastighetens form är framtiden!